Vem gäller egentligen studentförsäkringen för, den försäkringen som du har tecknat när du flyttade hemifrån!? Det är en väldigt bra frågor som borde besvaras!

Den studentförsäkring som du har tecknat brukar täcka de personer som är bosatta och folkbokförda på adressen, lägenheten eller huset som du hyr. Alltså behöver en person vara bosatt på adressen för att stuudentförsäkringen eller hemförsäkringen ska täcka skada eller annat. Om du har barn till exempel, som är yngre än 18 år så är de automatiskt inkluderade i försäkringen. Oavsett om barnet bor hos dig på heltid eller på deltid så är barnet inkluderat i din hemförsäkring. Och om du vill så kan du inkludera personer som inte är bosatta på adressen i din försäkring.

Tips och råd

Det bästa du kan göra är att prata med ditt försäkringsbolag om vad det är som gäller. Regler och villkor kan förändras över tiden och för att vara på den säkra sidan så bör du prata med din försäkringsrådgivare.

Om du har hund eller katt så behöver du ha en djurförsäkring som täcker husdjur. Om ditt försäkringsbolag inte har djurförsäkringar så finns det flera försäkringsbolag som specialiserar sig just på djur. Du kan enkelt jämföra olika hemförsäkringar på exempelvis Insplanet.