Varför ska man försäkra sig själv och sina prylar som student? Det är verkligen inte den roligaste utgiften man kan ha och oftast behöver man inte nyttja sin försäkring. Och tittar man närmare på det så behöver man faktiskt inte ha en hemförsäkring!

Men du ställer du dig säkert frågan, varför i hela världen ska jag ha en hemförsäkring?
Jo, det finns många anledningar till varför man ska ha en hemförsäkring för studenter. Dels så är priset för studentförsäkringen så pass låg att man oftast kan räkna hem den när olyckan väl är framme! Det kan vara saker som går sönder, eller om man själv är med om en olycka utomlands eller man råkar tappa mobilen i golvet.

Hur vanligt är det inte att råka tappa mobilen i golvet, eller att katten råkar välta tv? Reparationer och andra oplanerade utgifter är otroligt störande i vardagen när olyckan är framme! Då uppskattar man verkligen att man har en hemförsäkring som faktiskt täcker en stor del av kostnaderna.

Även om det inte är ett lagstadgat krav att ha en hemförsäkring (vissa fastighetsägare kräver detta andra inte) så har ca. 97% av de svenska hushållen en tecknad hemförsäkring. Oavsett om du bor i en hyresrätt, bostadsrätt eller studentkorridor så finns det en hemförsäkring för just dig.

Man vet aldrig vad som kan hända, allt från inbrott, brand till vattenläcka. Och har du inte en hemförsäkring när olyckan är framme så får du ingen hjälp med att få ersättning för sakerna i ditt hem som är förstörda.

Vem du än frågar så är nog den personliga rekommendationen att du ska ha en hemförsäkring. Det är nog inte många personer som kommer att avråda dig från att teckna en försäkring som skyddar dig och dina värdesaker.

Vill du veta mer om studentförsäkring? Läs mer här