Hedvid

 

  • Pris: från 79kr/mån
  • Försäkringsbelopp: upp till 200 000kr
  • Reseförsäkring: upp till 45dagar/resa
  • Drulle ingår!

Unionen student

 

  • Pris: från 75kr/mån
  • Försäkringsbelopp: upp till 100 000kr
  • Reseförsäkring: upp till 45 dagar
  • Överfallsskydd, ID-stöld & Krishantering

Insplanet

 

  • Jämför olika försäkringsbolag
  • Hitta bästa erbjudandet för dig

Att bli av med sin dator kan vara otroligt jobbigt. Många arbeten, uppgifter, foton som försvinner om man inte har sparat dessa i molnet. Men förlusten av datorn är nog minst lika jobbig. Då är frågan, täcker hemförsäkringen en stulen eller borttappad dator? Svaren på dessa frågor beror lite på hur det har hänt och var det har inträffat. Det beror lite på vilket försäkringsbolag du har tecknat försäkring hos samt vad som ingår i försäkringen.

Om datorn har blivit stulen i hemmet, om du till exempel har haft inbrott i lägenheten. Då täcker din hemförsäkring datorn. Försäkringsbolaget brukar titta på när du köpte datorn och hur mycket den var värd vid stölden.

Om du å andra sidan blir av med datorn utanför hemmet. Om någon tar din dator ur väskan i exempelvis skolan så kan det vara så att din hemförsäkring inte täcker datorns kostnad. I det sistnämnda fallet kan du behöva ha en allriskförsäkring/drulleförsäkring.

Beror på vilket försäkringsbolag du har

De två ovannämnda scenariona beror lite på på vilket försäkringsbolag du väljer. Alla försäkringsbolag kräver inte drulleförsäkring för att du ska få ersättning för din dator medan andra gör. Och det beror lite på hur och var du har blivit av med din dator. Innan du väljer att teckna en försäkring bör du läsa genom olika frågor och svar som försäkringsbolagen har på sina sidor.

Alla försäkringsbolag är väldigt viktiga med att skriva ut vad de olika försäkringarna täcker och vad du behöver för att känna dig så säker som möjligt. Om du inte hittar informationen på deras sida så bör du ringa försäkringsbolaget och fråga. När du som student ska teckna en försäkring så kan du oftast få en väldigt bra försäkring som även inkluderar en allriskförsäkring till ett väldigt bra pris. Och även om drulleförsäkringen inte ingår så brukar det inte kosta mycket att lägga till en.

Du kan läsa mer om drulleförsäkring, allriskförsäkring som det egentligen heter här. Om du har andra frågor och letar efter svar så kan du läsa om studentförsäkringar på den här sidan. Här går vi genom vad du ska tänka på och svarar på frågor som många har när det kommer till studentförsäkringar, hemförsäkringar samt allriskförsäkringar.