Kärt barn har många namn! Det är faktiskt så att allriskförsäkringen även kallas för drulleförsäkring. Pratar man med försäkringsbolag så använder de hellre det riktiga ordet, alltså allriskförsäkring.

Man har sedan lånat ordet och använder det som en synonym till Allriskförsäkringen. Allriskförsäkringen är en försäkring som täcker skador eller borttappade föremål. Helt enkelt en försäkring för plötsliga olyckshändelse. Ordet drulle betyder faktiskt:

Man eller pojke som beter sig ohyfsat eller vårdslöst åt!

Allriskförsäkringen täcker oförutsedda händelser så som att du tappar mobiltelefonen i marken så att skärmen går sönder. Eller att du sätter dig på dina glasögon eller tappar bort din träningsklocka. Drulleförsäkringen, eller ska vi säga allriskförsäkring, täcker föremål upp till en viss summa, upp till till exempel 40 000 kr. Detta beror på vilken typ av allriskförsäkring du har tecknat. Det finns även allriskförsäkringar som täcker högre summor.

Olika typer av drulleförsäkring

Beroende på vilken hemförsäkring du har tecknat så kan allriskförsäkring ingå i i hemförsäkringen. Olika försäkringsbolag har olika försäkringspaket och beroende på vilket du har tecknat så kan du till och med få en rabatt på självrisken.

Ett exempel på en olycka är:

Fredrik var ute och fiskade lax från piren. Han råkade halka på de hala stenarna och trillade. Hans spö gick sönder och actionkameran som han färst i jackan trillade ner mellan stenarna och ner i vattnet. Fredrik fick efter samtal med försäkringsbolaget ersättning för både spö och actionkamera. Ett avdrag för självrisken gjordes men han kunde inom kort köpa ett likvärdigt spö samt kamera.

Det är alltså värt att ha en allriskförsäkring som täcker oförutsedda händelser och olyckor. Du som har råkat ut för en liten olycka, oavsett om du råkat ta sönder dina glasögon eller om du tappat dina nycklar och får ersättning för att en låssmed öppnar din dörr. Oavsett vad som händer så finns försäkringsbolaget där för dig och hjälper dig