När du flyttar bör du ta kontakt med ditt försäkringsbolag. Vi förstår att du har mycket att tänka på, hundratals saker som ska packas och fixas med till flytten. Men en viktig punkt är att prata med försäkringsbolaget! Det finns några saker som du kan tänka på när du ska flytta!

Din första försäkring – flytta hemifrån

Om du ska flytta hemifrån, kanske börja studera vid ett universitet så bör du teckna din första studentförsäkring. Eller om du bara ska flytta hemifrån så kan bör du teckna en hemförsäkring. Hemförsäkringen täcker plötsliga händelse och olyckor och ger dig ett bra skydd när du reser utomlands. Det finns en rad olika studentförsäkringar eller hemförsäkringar för personer som flyttar hemifrån för första gången.

Det du kan tänka på är att teckna en studentförsäkring / hemförsäkring en till två veckor innan du flyttar in i din nya lägenhet. På så sätt är du hundra procent säker på att försäkringen gäller från första dagen som du flyttar in. Olyckor och andra plötsliga händelse kan inträffa när som helst och det är alltid tryggt att ha en försäkring på plats.

Flytta från en adress till en annan

Om du bara ska flytta från en adress till en annan är det bäst att prata med ditt försäkringsbolag. En studentförsäkring är oftast knuten till en adress och därför behöver du berätta för ditt försäkringsbolag att du planerar att flytta. Precis som ovan så är det bäst att prata med försäkringsbolaget i god tid annars är det väldigt lätt att glömma bort det. Anmäl din flytt till försäkringsbolaget. Försäkringsbolaget vill oftast uppdatera uppgifterna om ditt nya boende.

Studentförsäkringen eller hemförsäkringen måste gälla för rätt boendeform, hyresrätt / bostadsrätt. Det är även viktigt att skriva in personen som du flyttar ihop med om du gör det. Det är många saker som kan förändras när man flyttar, boendeform är en av dessa, boyta en annan samt försäkringsbeloppet är ett tredje exempel.

Prata med ditt försäkringsbolag en till två veckor innan flytten. Det viktiga är att du och dina saker är försäkrade innan, under och efter flytten. Försäkringsbolaget hjälper dig att anpassa just din studentförsäkring eller hemförsäkring.