Finns det en studentförsäkring som sticker ut? Först och främst behöver vi lista upp och jämföra flera olika försäkringsbolag på flera olika punkter. Vad innebär ordet bästa när det kommer till studentförsäkringar för just dig?

Vad behöver vi jämföra för att komma fram till den bästa hemförsäkringen? Vilka kriterier ska den uppfylla?

  • Pris
  • Vad ingår i försäkringen?
  • Ingår extra tillägg?

Här handlar det om hur en person, en potentiell försäkringstagare uppfattar en tjänst eller produkt. En studentförsäkring kan uppfattas som bäst av en person men uppfattas kanske inte på samma sätt av en annan. Uppfattningen är väldigt subjektiv och beror på flera olika faktorer. Vissa är känsligare ekonomiskt än andra medan andra värdesätter en drulleförsäkring som ingår i paketet och struntar i att den är 40 kr dyrare.

Innan man skriver eller säger att något är bäst så är det viktigt att fråga sig själv om vad som är viktigt. Är det priset eller är det innehållet i försäkringen eller är det ifall en reseförsäkring ingår eftersom man är ute och reser ofta.

Var ska man börja?

Börja med att lista dina krav på en hemförsäkring. Vad är viktigast för just dig? När du väl har listan på kriterier som du vill att ett försäkringsbolag ska uppfylla så blir det lättare att göra valet. Du kommer på samma gång se tydliga kriterier som du tycker är viktiga och då gör du bara jämförelsen mot de erbjudanden som du har framför dig. Och valet blir så mycket enklare.

Exempel på hur du kan lista viktiga kriterier som ska uppfyllas

Drulle ska ingå
Kostnad max 130kr
Reseförsäkring behöver inte ingå
Försäkringsbelopp 150 000
Självrisk max 1500kr

När du väl har listan på de viktiga sakerna börjar du plocka fram olika försäkringsbolag. Dessa har oftast både priser, tjänster som ingår, försäkringar som ingår eller inte ingår på ett snygg och väldigt visuellt sätt. Och med de saker som du anser är viktigast kan du nu enkelt och smidigt hitta den försäkring som passar dig bäst.

Förhoppningsvis har du nu hittat den bästa studentförsäkringen för just dig!

Läs mer om studentförsäkringar här