Studentförsäkring är väldigt viktigt och bra att ha för dig som flyttar hemifrån för första gången. Du som blivande student kanske inte tänker på det eller tycker att det finns roligare utgifter men fundera på det. Du vet aldrig om du drabbas av ett inbrott, en brand eller en vattenläcka.

Varför är studentförsäkring viktig?

Studentföräkringen är viktig eftersom den ger dig och dina saker en trygghet. Du skyddar alla dina ägodelar och dig själv när du till exempel är ute och reser. För endast en struntsumma som 79kr i månaden kan du känna dig trygg och säkra framtiden. Du kan sätta dig in i situationen där du helt plötsligt är utan kläder och möbler efter att det har brunnit i din lägenhet. När man väl tänker efter så är prylarna man har samlat på sig över en längre tid ganska så dyra.

Räkneexempel

Vi säger att man råkar ut för en brand som förstör större delen av ens kläder och möbler. Då kan man enkelt räkna ihop hur mycket det hade kostat att möblera lägenheten igen. Det är lätt att man glömmer bort småsakerna så som bestick, tv-spel, tv, nattduksbord, byråer och annat man har i lägenheten. Väldigt snabbt kommer man upp i summor runt 100 000kr. Bara en säng och en tv kostar 10 000 om du väljer bland de billigaste. Sedan ska du ha en tv-bänk, soffbord, soffa. Adderar vi de sistnämnda så är vi uppe i runt 25 000kr.

Då har vi inte räknat in kläder, skor, handdukar, dator och så mycket mer som man har i sin lägenhet. Om du väljer att inte ha en studentförsäkring så får du helt enkelt köpa alla saker på nytt. Om du istället väljer att teckna en studentförsäkring så hjälper försäkringsbolaget dig.

Välj ett försäkringsbolag som erbjuder det du tycker är viktigt. Du kan enkelt jämföra olika försäkringsbolag på nätet och läsa våra guider om vad du bör tänka på innan du väljer att teckna en studentförsäkring.

Här hittar du fler frågor och svar om studentförsäkringar som du kanske vill ha svar på. Läs mer här!